Æble-/kanelpandekage

8. januar 2009
By

4 pers.

60 g smør, smeltet

3 Golden Delicious æbler i små tern

1 spsk. brun farin

1 tsk. kanel

4 store æg

1 1/4 dl mælk

2 tsk. vaniliesukker eler 1 tsk. ren vanilieekstrakt

et nip salt

ca. 60 g mel

1 spsk. flormelis

Forvarm ovnen til 200 grader.

Smør en tærteform. Kom 2 spsk. af den smeltede smør i en gryde og opvarm over middelvarme. Kom æbletern i og drys med brun farin og kanel. Lad det stege under omrøring, til æblerne bliver møree, ca. 10 minutter.

Pisk æg, mælk, det sidste smeltede smør, vanilie og salt sammen. Tilsæt melet og rør det godt sammen. Fordel æblerne på bunden af den smurte tærteform og hæld æggeblandingen over. Sæt i ovnen og bag til dejen er hævet og gylden, ca. 20 minutter. Sigt flormelis over inden servering, skåret i trekanter.

God til brunch/morgenmad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer