Ærtesuppe

15. januar 2009
By

6-8 pers.

60 g smør

5 dl grofthakket løg

2 liter hønsefond

600 g fine ærter, optøede

2½ dl grofthakkede mynteblade

2½ dl piskefløde

salt, friskkværnet hvid peber

8 radiser, finthakket

Smelt smørret i en stor gryde ved lav varme. Tilsæt løg og steg under omrøring i ca. 10-12 minutter, til de er bløde. Tilsæt hønsefond og ærter, bring det i kog, skru ned og lad det simre i ca. 15 minutter – delvist dækket af låg. Rør mynten i og lad det køle lidt af.

Blend suppen af flere gange, så der ikke kommes for meget i blender/foodprocessor ad gangen. Blend til det er helt glat, hæld det gennem en finmasket sigte og brug bagsiden af en træske til at få det igennem sigten med. Rør piskefløde i og smag til med salt og friskkværnet hvid peber.

Hvis du vælger at servere det koldt, skal det afkøles godt i køleskab indtil det skal serveres. Hvis det skal serveres varmt, varmes det igennem, men det må IKKE koge!. Hæld det op i små skåle og pynt hver portion med lidt hakket radise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer