Andebryst med timian

12. december 2008
By

4 pers.

2 andebrystfileter

groft salt, friskkværnet peber

skal af 1 citron, fintrevet

1 spsk. rosmarinnåle, finthakkede

3 fed hvidløg, finthakkede

250 g østershatte

lidt smør

400 g grønne bønner

3 spsk. god olivenolie

500 g små kartofler

fedt fra andebrysterne

flagesalt

Rids fedtet på andebrystfileterne i rudemønster og drys med groft salt og friskkværnet peber. Bland citronskal og hvidløg sammen. Læg kødet med fedtsiden nedad på en kold pande og varm langsomt op, så smelter al fedtet af og skindet bliver sprødt. Steg dem til de er gyldne, vend og brun på den anden side i det afsmeltede fedt. Tag af varmen og læg i en lille bradepande med skindsiden opad – GEM fedtet! Gnid halvdelen af citronskal og hvidløg godt ned i skindet og steg andebrysterne videre i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er som ønsket. Tag ud og lad dem trække i 5-10 minutter under folie og viskestykke.

Kog bønnerne akkurat møre i vand tilsat salt i 2-4 minutter, de skal stadig have bid. Vend dem i olie og drys med resten af citronskal og hvidløg.

Skær østershatte groft og steg dem i lidt smør, krydr med salt og friskkværnet peber. Rist kartoflerne på alle sider i det gemte, afsmeltede andefedt. Kom dem i en bradepande og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Vend rundt i dem af og til.

Server andebrysterne skåret i tynde skivemd bønner, letstegte svampe og kartoflerne stegt i andefedt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer