Appelsindoughnuts

9. januar 2009
By

28 doughnuts

2 store æg

2½ dl sukker

1 3/4 dl creme fraiche

½ dl mælk

3 spsk. smør, smeltet

1 spsk. appelsinmarmelade, smeltet

2 tsk. fintrevet appelsinskal

430 g mel

1 spsk. bagepulver

1 tsk. salt

½ tsk. revet muskatnød

majsolie til stegning

flormelis

Pisk æg sammen i en stor skål, til de bliver lysegule. Hæld sukkeret i lidt efter lidt og pisk hele tiden, til blandingen bliver tykkere. Pisk evt. med en el-mikser. Rør creme fraiche, mælk, smeltet smør, smeltet appelinmarmelade og appelsinskal i. I en anden skål sigtes mel, bagepulver, salt og muskatnød sammen. Kom det i æggeblandingen og rør det sammen med en ske, til det er netop blanddet. Rør det endelig ikke for meget. Lad dejen hvile i køleskab i 20 minutter.

Hæld olie i en stor gryde, til det står 5-7 cm. op ad kanten. Lad olien varme op ved middelhøj varme til det syder omkring enden af en tændstik (ca. 190 grader). Mens olien varmer op, rulles dejen ud på et let melet bord, i ca. ½ cm.’s tykkelse. Brug en rund form til at stikke ud med eller et glas (eller en doughnut skærer, hvis du har sådan en). Brug en kernehus-udstikker til at lave et mindre hul i midten – gem hullerne. Når olien er varm nok, koges doughnuts i olien (kun et par stykker ad gangen). Lad dem koge ca. 1½ minut på hver side, til de er gyldenbrune. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Kog derefter doughnuts-hullerne, de skal have ca. ½ minut på hver side. Lad også dem dryppe af. Drys med sigtet flormelis og server dem friskkkogte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer