Appelsinkage med chokolade-knas

17. december 2008
By

1 kage

500 g ren marcipan

150 g blødt smør

4 æg

100  sukker

4 spsk. appelsinsaft

revet skal af 1 appelsin

120 g mel

1 1/4 tsk. bagepulver

Topping:

200 g chokolade med orange knas

20 g smør

Riv marcipanen groft. Rør smør, sukker, marcipan, appelsinsaft og – skal godt sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland mel med bagepulver og sigt det i dejen, vend det rundt. Kom dejen i en brødform (ca. 1½ liter), foret med bagepapir. Bag kagen i en forvarme ovn ved 175 grader  ca. 45-50 minutter. Prøv med en tandstikker om den er nok. Når den er nok, tages den ud og afkøles. Smel chokolade og smør over vandbad, rør rundt i blandingen og fordel det så på kagen. Lad chokoladen stivne helt, inden den skæres i skiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer