Asparges-/urtesuppe

15. januar 2009
By

4 pers.

750 g friske, grønne asparges

1 spsk. smør

1 spsk. olivenolie

1 løg, hakket

2 modne, aromatiske tomater

½ liter kyllingefond

6 spsk. dild, hakket

½ tsk. tørret esdragon, knust

et nip cayennepeber

1 1/4 dl piskefløde

Knæk det nederste grove af de grønne asparges. Skær aspargeshovederne af og gem dem. Skær resten af aspargesstilkene i ca. 2½ cm. lange stykker.

Opvarm smør og olie i en gryde ved lav varme, tilsæt løg og rør mens det steger i ca. 10 minutter. Hak 1 af tomaterne og tilsæt den, sammen med aspargesstykkerne (IKKE hovederne) og rør det godt sammen. Tilsæt fond, 4 spsk. af dilden, esdragon og cayennepeber. Bring det i kog, skru ned til middel varme og lad det koge til aspargesstykkerne er møre, ca. 15 minutter. Lad det køle af til stuetemperatur.

Imens blancheres de gemte aspargeshoveder i en lille gryde med kogende vand, til de er netop møre, ca. 2-3 minutter. Skyl dem straks under koldt vand og stil dem til side. Tag kernerne ud af den sidste tomat og skær den i små tern, stil til side.

Blend suppen ad flere gange, så der ikke kommes for meget i blender/foodprocessor ad gangen. Tilsæt fløden lidt ad gangen og hæld det tilbage i gryden. Ved servering varmes suppen igennem ved lav varme. Hæld det op i skål og pynt med aspargeshovederne og hakket tomater. Drys med resten af dilden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer