Bagt torsk med beurre blanc og grønsager

13. april 2009
By

4 pers.

600 g torskefilet uden skind

50 g smør

1-2 dl tør hvidvin

Beurre Blanc:

50 g smør

4 skalotteløg, finthakket

2½ dl tør hvidvin

3 kviste dild

salt, friskkværnet peber

et nip sukker

100-125 g koldt smør i tern

lidt citronsaft

5 spsk. dild, hakket

Serveres med:

250 g friskbælgede ærter

1 lille bdt. nye gulerødder

600 g nye kartofler, friskkogte

Damp fisken i en sauterpande eller en anden pande med låg, i lidt hvidvin og smør, under låg i ca. 10 minutter.

Beurre Blanc:

Smelt de 50 g smør i en lille gryde og sauter løgene til de bliver bløde, men de må IKKE tage farve. Kom hvidvin og dildkviste ved og lad det koge ind til 1/3. Tag dildkvistene op igen og krydr med salt, friskkværnet peber og en anelse sukker. Pisk kolde tern af smør i lidt efter lidt, til en passene konsistens og smag til med lidt citronsaft. Kom frisk hakket dild i, lige inden servering.

Kog gulerødder og ærter i letsaltet vand, til de er møre, men stadig har bid. Anret fisken på de nye, kogte kartofler og grønsagerne. Hæld saucen over og kom lidt dild på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer