Banan-/kærnemælksvafler

8. januar 2009
By

Giver 10 store, belgiske vafler

250 g mel

2 spsk. brun farin

1 spsk. bagepulver

½ tsk. salt

½ tsk. kanel

1/4 tsk. revet muskatnød

3 store æg, delt i blomme og hvider

2½ dl yoghurt naturel

2½ dl mælk

3/4 dl smør, smeltet

1 tsk. ren vanilieekstrakt eller 2 tsk. vaniliesukker

2 bananer, meget modne

1 spsk. citronsaft

smør og ahornsirup til servering

Opvarm en slip-let vaffeljern – helst en til belgiske vafter (de tykke).

Bland mel, brun farin, bagepulver, salt, kanel og muskatnød i en skål, stil til side. I en anden skål piskes æggeblommer, yoghurt, mælk, smeltet smør og vanilie sammen. Sigt melblandingen i den flydende blanding og vend det sammen, til det er netop blandet. Mos bananerne let sammen med citronsaft og vend dem i dejen. Pisk æggeehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen, så luften ikke slåes ud. Hæld 1 1/4 dl dej på midten af vaffeljernet, fordel det hurtigt og luk låget. Bag i ca. 2 minutter. Tag den bagte vaffel af og server med det samme med iskoldt smør og ahornsirup.

Server til morgenmad/brunch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer