Birkeslagkage med banan og lime

14. april 2009
By

8-10 pers.

100 g smør

4 æg

100 g rørsukker

100 g brun farin

75 g blå birkes

1 tsk. bagepulver

250 g hvedemel

Fyld:

13/4 dl friskpresset limesaft blandet med

½ dl flydende honning

8 bananer

6 mandariner, evt fra dåse

skal og saft af 2 lime

400 g græsk yoghurt 10%

3 spsk. flydende honning

korn af 1 stang vanilie af god kvalitet

Forvarm ovnen til 175 grader.

 Smelt smørret og afkøl det lidt. Pisk æg og sukker skummende, tykt og cremet med en el-mikser i ca. 10 minutter. Tilsæt birkes og rør det afkølede smør i lidt efter lidt. Bland bagepulver og mel sammen, sigt det ned i æggemassen og vend det i med en dejskraber. Fordel dejen på 3 stykker bagepapir på ca. 21 x 28 cm. Bag i ca. 10 minutter eller til bundene er gennembagtee. Lad dem køle af på bagerist.

Lagkagen skal ikke samles før lige inden den skal serveres, for ellers bliver bananerne brune. Læg et stykke bagepapir på et stort skærebræt og læg en lagkagebund på. Dryp kagen med 1/3 af limesaften. Skær banan i skiver og vend dem med lidt limesaft. Bland mandarinbåde i og fintrevet limeskal. Rør græsk yoghurt med honning og korn af 1 stang vanilie. Fordel halvdelen af yoghurt cremen på birkesbunden og ovenpå lægges 1/3 af frugtblandingen. Så en endnu en lagkagebund, dryp igen melimesaften og fordel resten af cremen ovenpå, derefter halvdelen af den resterende frugtblanding. Læg den sidste lagkagebund på og dryp med resten af limesaften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer