Blomkålssuppe med tigerrejer

14. april 2009
By

4 pers.

1 blomkål, både stilk og hoved skåret i mindre stykker

2 dl sødmælk

1 dl piskefløde

1 dl god hønsebouillon

groft salt, friskkværnet peber

1 dl skummetmælk

Pynt:

8 rå tigerrejer med skal

1 spsk. olivenolie

1 lille bdt. purløg, finthakket

Kom blomkålsstykkerne i en gryde. Hæld sødmælk, fløde og bouillon ved, lad det koge mørt under låg. Blend suppen til den er glat, sigt den og hæld den tilbage i gryden. Varm den igennem og smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld skummetmælk i lige inden servering, lad det koge op og blend suppen let skummende.

Pil rejerne. Flæk dem næsten helt igennem og fjern tarmen. Rist rejerne på en pande i lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom rejerne i suppen og drys med purløg. Server med lækkert brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer