BLT-salat med ranch dressing

9. januar 2009
By

4 pers.

250 g bacon i tern

2 liter daggammelt franskbrød i tern

1 tsk. tørret timian

salt, friskkværnet peber

1 bakke blandede babysalatblade

4 solmodne, aromatiske tomater i tern

2 spsk. purløg

Ranch dressing:

3/4 dl yoghurt naturel

3/4 dl mayonnaise

1 1/4 dl kærnemælk

2 spsk. meget fintrevet løg

1 fed hvidløg, presset

salt, friskkværnet peber

1 spsk. hakket purløg

Steg bacon i en pande, til det er gyldent og sprødt. Lad det dryppe af på fedtsugende papir og gem 2 spsk. af baconfedtet. Forvarm ovnen til 180 grader. Hæld brødternene i en stor skål og vend dem med det gemte baconfedt, tørret timian, salt og friskværnet peber. Bred brødternene ud på en bagepade med bagepapir, de skal ligge i et enkelt lag og sæt dem i ovnen til de bliver gydne. Vend rundt i dem af og til.

Kom salaten i en stor skål og vend med bacon, tomater, brødtern, purløg, salt og friskkværnet peber.

Dressing:

Pisk yoghurt, mayonnaise og kærnemælk sammen. Rør løg og hvidløg i og krydr med salt og masser af friskkværnet peber. Vend purlø i og lad stil det i køleskab til det skal bruges, op til 8 timer.

Lige inden servering, vendes ca. 1 1/4 dl af dressingen i, vend godt rundt og server evt. med mere dressing til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer