Broccoli-/bønnesuppe

9. april 2009
By

4 pers.

2 liter vand

stokke fra 2 bdt. broccoli

½ knoldselleri

2 løg, skåret groft

2 porret, skåret groft

1 spsk. hele peberkorn

2 laurbærblade

persillestilke

en lille bdt. frisk timian

groft salt

Desuden:

1 løg i halve skiver

1 spsk. jomfruolivenolie

2 liter grønsagsfond

små buketter af 2 bdt. broccoli

200 g cherrytomater

150 g hestebønner fra dåse

1 dl piske- eller madlavningsfløde

groft salt, friskkværnet peber

Kom broccolistokke, selleri, løg, porrer, peberkorn, laurbær, persillestilke, timian og salt i en gryde. Hæld vandet ved, bring det i kog og skum det. Skru ned for varmen og lad det simre i 1 times tid. Sigt det og smid grønsagerne ud. Nu har du en lækker grønsagsfond.

Svits løgskiverne i olien, de må gerne tage lidt farve. Hæld den forkogte fond ved og så broccolibuketter, tomater, bønner og fløde. Lad det hele varme langsomt op, det må ikke koge for kraftigt, bare simre i ca. 5 minutter. Smag med salt og friskkværnet peber og server med noget lækkert, groft brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer