Broccolisuppe

15. januar 2009
By

4 pers.

1,4 kg broccoli

2 spsk. sm’r

2 spsk. ekstrajomfruolivenolie

5 dl porrer i skiver, godt vaskede

2 gulerødder, skrællet i og skåret i små tern

1 spsk. hvidløg, meget finthakket

1½ dl hønsefond

2 modne, aromatiske toamter, uden kerner, hakket

1 tsk. fintrevet citronskal

5 dl basilikumblade, hele

salt, friskkværnet peber

Skær det nederste af brocolistilkene af og brug en kartoffelskræller, til at fjerne det grove på stilkene. Skær stilkene i små stykker. Skær hovederne i små buketter og tag de mindste fra til pynt.

I en gryde smeltet smør og olie ved lav varme. Tilsæt porre og gulerødder og steg under omrøring i 10-12 minutter. Tilsæt hvidløg og steg i yderligere 2-3 minutter, mens der røres. Tilsæt fond og bring det i kog. Rør broccoli, tomater og citronskal i og bring det i kog igen. Læg låg på, skru ned og lad det simre i ca. 20-25 minutter.

Imens bringes en lille gryde med vand i kog og de gemte, små broccolihoveder blancheres i 2 minutter. Skyl straks under koldt vand, afdryp og dup dem tørre. Stil dem til side.

Tag suppen af varmen og rør basilikum i. Læg låg på og lad det stå i 5 minutter. Blend suppen lidt ad flere gange, til det er glat. Hæld det tilbage i gryden og varm det op igen. Krydr med salt og friskkværnet peber og server, pyntet med de små buketter broccoli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer