Buffalo kyllingevinger

14. januar 2009
By

4-6 pers.

4 store stilke bladselleri

4 store gulerødder, skrællet

24 kyllingevinger, uden det yderste af vingespidserne

125 g smør

2 spsk. tabasco, eller mere efter smag

2½ dl jordnøddeolie

2½ dl majs- eller rapsolie

Maldon salt, friskkværnet peber

Blue cheese dip (se opskrift under dressinger/saucer)

Skær de rengjorte bladselleri og de skrællede gulerødder i bjælker, stil dem til side. Tag en meget skarp kniv og del kyllingevingerne i leddet, så der haves en “lår” og en “overlår”. Smelt smørret i en lille gryde og kom tabasco i. Kom det i en stor skål og stil det til side. Varm jordnøddeolie og majs-/rapsolie op i en gryde til det begynder at syde om enden af en tændstik (ca. 190 grader). Steg de opdelte kyllingevinger nogle stykker ad gangen (ikke for mange), til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 10 minutter. Tag dem forsigtigt op med en madpincet – eller hulske – og læg dem på fedtsugende papir. Når de er dryppet lidt af på køkkenrulle, kommes de i skålen til smør og tabasco, hvor de vendes godt rundt til de er helt dækket af blandingen. Drys med Maldon salt og friskkværnet peber. Server dem med det samme, mens de er varme, sammen med bladselleri, gulerødder og blue cheese dip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer