Butterdejspakker med æbler og mandler

14. april 2009
By

4 pers.

2 store æbler eller 4 små, i tykke skiver

1 spsk. smør

1 spsk. brun farin

1 tsk. kanel

½ tsk. flydende vanilieekstrakt eller 2 tsk. vaniliesukker

½ tsk. fintrevet citronskal

30 g mandler, smuttede og grofthakkede

4 plader sød butterdej

1 æggehvide let pisket md 1 tsk. vand

lidt kanel

Desuden:

creme fraiche eller god vanilieis

Forvarm ovnen til 200 grader. Skræl æblerne og fjern kernehuset med en udstikker eller en kartoffelskræller. Skær æblerne i ca. 2 cm. tykke skiver.

Bland smør, brun farin, vanilie, citronskal og mandler. Rul de optøede butterdejsplader ud på et meldrysset bord, til hver plade er ca. 18 x 18 cm. Pensl hvert stykke med æggehvide. Læg 2 skiver æble ovenpå hinanden på hvert stykke dej. Fordel mandel-blandingen over. Fold først højre dejside til midten, derefter den venstre, så den forreste dejside og tilsidst den bagerste. Sørg for at siderne overlapper hinanden lidt og klem dem lidt sammen.

Flyt dejpakkerne til en bageplade med bagepapir og pensl dem med resten af æggehviden. Drys pakkerne med lidt kanel og sæt dem i ovnen i ca. ½ time, til de er gyldne. Server dem lune med iskold creme fraiche eller en god vanilieis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer