Chokolade creme brulee

25. februar 2009
By

4 pers.

2½ dl piskefløde

2½ dl sødmælk

½ stang rigtig god vanilie

100 g god mørk chokolade 70%

90 g sukker

8 pasteuriserede æggeblommer

rørsukker

Kog piskefløde, sødmælk og vaniliestang med korn op i en gryde. Hak chokoladen fint og kom den i mælkeblandingen. Rør rundt til det smelter. Rør sukkeret i. Tag det af varmen og fisk vaniliestangen op. Kom æggeblommerne i en stor skål og hæld den kogende mælkeblanding i, i en tynd stråle, mens der røres med en dejskraber. Hæld cremen i ramakiner. Bag i 1 time, midt i ovnen, ved 90 grader. Cremen skal være helt stiv. Stil i køleskab til de er helt afkølede. Tag dem ud lige inden servering, drys med rørsukker og brænd med en lille gasbrænder, så sukkeret karamelliseres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer