Citron-/birkeskage

8. januar 2009
By

185 g mel

2 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

60 g smør, smeltet

2 store æg

1 1/4 dl creme fraiche

½ dl birkes

2 spsk. citronsaft

1 spsk. fintrevet citronskal

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en brødform eller beklæd den med bagepapir.

Sigt mel, bagepulver og salt sammen i en skål, stil det til side. I en stor skål piskes smør og sukker godt sammen med en el-mikser. Tilsæt æg, en ad gangen og pisk godt efter hvert. Tilsæt creme fraiche, birkes, citronsaft og -skal og bland det godt sammen med en ske. Rør de tørre ingredienser i, rør kun til det lige netop er blandet. Hæld dejen i brødformen og glat den lidt. Bages midt i ovnen i 55-60 minutter, til den er gylden og gennembagt, husk at tjekke den inden den tages ud. Lad den køle af i 15 minutter i formen, på en bagerist. Løsn kagen i siderne, vend den ud på bageristen og lad den køle helt af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer