Citron doughnuts

15. december 2008
By

ca.. 50 stk.

2 store æg

200 g sukker

180 ml piskefløde

60 ml mælk

3 spsk. usaltet smør, smeltet

fintrevet citronskal af 1 citron

525 g hvedemel

1 spsk. bagepulver

1 tsk. salt

smagsneutral olie til stegning, f. eks. solsikkekerne- eller rapsolie

flormelis pynt

Pisk æg i en stor skål til de blive lidt bleve i det og meget luftige (gøres nemmest med en el-mikser). Pisk sukkeret i lidt efter lidt, til massen bliver stivere som en æggesnaps. Pisk fløde, mælk, smeltet smør og citronskal i. I en anden skål sigtes mel, bagepulver og salt og det blandes sammen. Rør det i ægge-massen, men rør kun lige netop nok (med en grydeske) til det er blandet. Stil det i køleskab i 20 minutter.

Hæld olie i en stor gryde, ca. 5 cm. op ad kanten. Varm det op til det er ca. 190 grader (det er den temperatur, der vil få en lille tern daggammelt brød til at blve sprød og gylden i løbet af 60 sekunder!!). Mens olien varmes op, rulles dejen ud på et let melet køkkenbord. Rul det ud, til det er ca. 5 mm. tykt. Tryk cirkler ud, ca. 5 cm. i diameter), brug evt. et glas, tryk et hul ud i hver cirkel. Saml alle dejresterne og rul ud igen, forsæt proceduren til dejen er brugt. Steg doughnuts nogle stykker ad gangen, alt efter hvor mange der kan være i gryden, så de ikke klisterer sammen. Steg dem ca. 1½ minut på hver side. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugedende papri (evt. avispapir). Læg dem på en tallerken og drys flormelis over. Server dem mens de er varme/lune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer