Citrusmarmelade

2. april 2009
By

ca. 6 glas

5 lime

1 rød grapefrugt

4 appelsiner

1½ kg sukker

1 stang god vanilie

3 tsk. rød melatin

½ dl sukker

Alle frugterne skal være økologiske!!!

Skyl og tør alle citrusfrugterne. Skær lime og grape i både og så i tynde skiver, fjern kernerne og kom dem i en gryde. Hæld koldt vand på til de netop er dækkede og lad det stå til næste dag.

Næste dag hældes der 1 kg sukker ved. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ned i gryden og læg også den tomme stang ved. Bring det langsomt i kog, skru ned og skum det. Lad det simre i ½ time. Lad det stå i gryden til dagen efter.

Skær skrællen af 3 appelsiner og skær dem i tynde skiver. Hak den sidste appelsin groft med skræl og det hele, fjern evt. kerner undervejs. Kom det hele i gryden til de øvrige citrusfrugter der har stået fra dagen før, sammen med endnu ½ kg sukker, lad det simre i 45 minutter. Bland melatin og ½ dl sukker, drys det i gryden og lad det koge i 2 minutter. Kom straks marmeladen på steriliserede glas og luk dem til. Opbevar køligt og mørkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer