Cremet suppe med vilde ris og svampe

3. december 2008
By

6 pers.

30 g tørrede svampe

1½ dl hønsebouillon

3 spsk. ekstrajomfruolivenolie

6 gulerødder skåret i skiver

1 løg, hakket

2 spsk. frisk salvie, hakket

salt, friskkværnet peber

175 g langkornede vilde ris-blanding

500 g champignon, skivede

2 kyllingebrystfileter uden skind og ben

11/4 dl fløde

Læg de tørre svampe i blød i 2½ dl hønsebouillon i 10 minutter. Kom dem i en foodprocessor til de er grofthakkede.

I en stor gryde, varmes olivenolie op over middelvarme. Tilsæt gulerødder, løg og salvie, lad det svitse i ca. 5 minutter uden at det tager for meget farve, til grønsagerne er møre men stadig har bid. Rør hele tiden. Tilsæt de udblødte, hakkede svampe og svits i 1 minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber. Rør resten af hønsebouillonen i, vilde ris-blanding og de skivede champignon, lad det varme op til kogepunktet. Tilsæt kyllingebrystfileterne, skru ned for varmen og lad det simre til risen er mør og kyllingebrystfileterne er møre, det tager ca. 25 minutter. Tag kyllingebrystfileterne op og riv dem i mindre stykker, hæld den tilbage i suppen. Rør fløden i, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det simre i endnu 5 minutter. Server med groft brød.

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer