Dampede muslinger med kartofler

2. april 2009
By

4 pers.

400 g faste kartofler, skrællet og skåret i tern på et par cm.

1 kg. friske blåmuslinger

1 løg, meget finthakket

1 tynd skive knoldselleri, i meget små tern

1 gulerod i meget små tern

2 fed hvidløg, meget finthakket

olivenolie

1 stængel citrongræs

2 dl tør hvidvin

5 dl god hønsebouillon

groft salt, friskkværnet peber

fintrevet skal af 1 citron

1 håndfuld citronmelisse

1 bdt. purløg, hakket

Læg kartoffelternene i koldt vand. Rens muslingerne godt, fjern skægget og kasser dem der ikke åbnes når de bankes mod køkkenbordet. Sauter de fintskårne grønsager i lidt olie til de bliver lidt bløde, men de må IKKE tage farve. Tilsæt citrongræs der er banket let med bagsiden af en tung kniv og hvidvin. Tilsæt muslingerne når det koger, læg låg på, skru lidt ned og lad det simre i 6-7 minutter – ryst gryden et par gange undervejs. Tag muslingerne op og pil dem ud af skallerne, når de er til at røre ved. De muslinger der ikke der ikke har åbnet sig skal kasseres. Sæt de udtagne muslinger til side. Sæt gryden med væden over varmen igen, hæld bouillon i. Hæld vandet fra kartoflerne, lad dem dryppe af og kom dem suppen. Lad dem koge, til de er knap møre. Kom muslingerne i og smag til med citronsaft, -skal, salt og friskkværnet peber. Server i dybe tallerkner med hakket citronmelisse og purløg drysset over. Giv noget lækkert, groft brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer