Eggs Benedict med laks

10. april 2009
By

4 pers.

4 stykker ristet brød
4 skiver røget laks
4 æg
3/4 dl eddike

Hollandaisesauce:
4 pasteruriserede æggeblommer
2 spsk. hvidvinseddike
½ dl hvidvin
150 g kogende smør
salt, friskkværnet peber
purløg, finthakket

Kom 2 liter vand i en sauterpande eller i en anden gryde, kog det op sammen med 3/4 dl eddike. Slå et ud i en kop ad gangen og lad den forsigtigt glide ned i det letkogende vand. Lad dem koge i 3 minutter og tag dem så op og sænk dem ned i koldt vand med en hulske og tag op igen hurtigt.

Sauce:
Kom æggeblommerne i en blender sammen med eddike og hvidvin. Hæld det kogende smør i, i en tynd stråle, mens blenderen kører på ikke for høj hastighed. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Læg først laks og så pocheret æg på de ristede stykker brød og hæld derefter lidt hollandaisesauce ud over. Server straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer