Festlige rejer

14. januar 2009
By

8 pers.

500 g store grønlandske rejer

2½ dl majsmel

2 tsk. chilipulver

1 tsk. spidskommen

salt

½ tsk. cayennepeber

2½ dl mælk

2½ dl majsolie

Stærk tartarsauce (se opskrift under dressinger/saucer)

Du rejerne tørre. Bland majsmel, chilipulver, spidskommen, salt og cayennepeber i en tærteform – bland det godt sammen. Hæld mælk i en skål og dyp rejerne i mælken (brug en hulske), kom dem i majsmels-blandingen og vend dem rundt, til de alle er helt dækkede. Tag dem op og ryst overskydende melblanding af. Kom olien i en gryde og varm det op, til det begynder at syde om enden af en tændstik. Når olien er helt varm, steges rejerne i små portioner ad gangen, til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 3 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på et tykt lagt køkkenrulle. Server dem med det samme, mens de er varme – helst i en kurv, beklædt med en tyk bomuldsserviet og server stærk tartar sauce til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer