Fiskefrikadeller med porre-/ærteflødesauce

14. april 2009
By

4 pers.

400 g torskefilet uden skind

groft salt, friskkværnet peber

½-1 dl piskefløde

1 æg

frisk, revet muskatnød

smør og olie til stegning

Porre-/ærteflødesauce:

4 nye porrer i ringee

2 spsk. olivenolie

fintrevet skal af 1 citron

salt, friskkværnet peber

1 dl piskefløde

100 g friskbælgede ærter

purløg, finthakket citron i både

Kom torskefilet i en blender/foodprocessor sammen med lidt groft salt, friskkværnet peber, æg og så meget fløde til den bliver jævn, men ikke for tynd. Stil farsen på køl, til lige inden de skal steges. Form dejen til frikadeller og steg dem gyldne i lidt smør og olivenolie, ved lav varme.

Sauter porrer i olie ude at de bliver for bløde og uden at de tager farve, krydr med salt, friskkværnet peber og lidt fintrevet citronskal. Tilsæt fløde og lad det koge ind, til det bliver tykt. Vend de friskbælgede ærter i og lad det lige netop koge igennem. Server med de varme fiskefrikadeller, porre-/ærteflødesauce og drys med purløg, friskkværnet peber og revet citronskal. Server med citronbåde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer