Fiskesuppe

9. april 2009
By

4 pers.

2 kg. hele fisk, mindst 3 forskellige slags

½-1 flaske tør hvidvin

2½ dl creme fraiche 38%

en stor håndfuld frisk basilikum, haket

1 håndfuld bredbladet persille, hakket

Desuden:

1 løg i kvarter

1 porre

2 skiver knoldselleri

1 fennikel

2 laurbærblade

12 hele peberkorn

Fyld:

4 skalotteløg, finthakket

2 fennikel, finthakket

det hvide af 3 porrer, i tynde ringe

4 fed hvidløg, finthakket

1 stor håndfuld basilikum, hakket

lidt smør

Fjen skind og ben fra de forskellige fisk, det er vigtigere at alle benene er ude af fiskene end hvordan fiskestykkerne ser du!!

Kog en fiskefond på benene, det der måtter være skåret fra fiskene, løg, porre, selleri, fennikel, laurbær og hele peberkorn. Hæld vand ved og lad det simre i 1 lille times tid, skum det. Lad det koge godt ind, til der er ca. 3/4 liter.

Sauter hvidløg, skalotteløg, fennikel og porre i lidt smør til det bliver blødt. Kom fiskestykkerne i og hæld så en blanding af hvidvin og fond på, så det NETOP dække. Lad det koge op, skru ned og lad det simre i et par minutter, til fiskekødet er fast. Hæld det hele i en blender sammen med basilikum og kør til en glat blanding.

Anret portionsvis i små skåle eller dybe tallerkner med en klat creme fraiche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer