Fjerne gammelt tapet

23. november 2008
By

Der er to ”nemme” måder at fjerne gammelt tapet på.

 

  1. Kemisk afrensning
  2. Afdampning med vand

Hvis du kun skal fjerne tapet fra et relativt lille område kan det ikke betale sig at bruge en af ovennævnte to metoder. Brug i stedet en almindelig spartel og godt med rugbrødsmotor.

 

Materialer:
Afdækningsmateriale til gulvet
Stige
Beskyttelsesbriller
Koben
Alm. spartel
Tapetafdamper
Beskyttelseshandsker
Kemisk tapetopløser
 

Indledende øvelser:
Start med at bruge kobenet til at fjerne alle lister og inddækninger, som sidder udenpå tapet. Derefter er du klar til at gå videre til selve ”fjerne tapet seancen”. Hvis det af en eller anden grund ikke er muligt, at fjerne alle lister og gerigter kan du skære den gamle tapet fri langs kanterne med en skarp hobbykniv.For at den kemiske tapetfjerner eller tapetdamperen kan lette dit arbejde med at fjerne den gamle tapet skal du først have ridset op i tapetet. Det gør du med en ”tapettiger”. Dette lille, men meget effektive, værktøj køres rundt i cirkulære bevægelser ovenpå den gamle tapet. Du skal passe på ikke at presse så hårdt, at du ridser selve muren.

 

Når tapetet er ridset på kryds og tværs skal du vælge en af følgende metoder for at endelig fjerne den gamle tapet.

 

Kemisk tapetfjerner
Her skal du være opmærksom på, at bruge beskyttelsesbriller og gummihandkser. Påfør den kemiske tapetfjerner på tapetet gnid det godt rundt. Tapetfjerneren virker ved at opløse den underliggende tapetklister. Lad tapetfjerneren virke i ca. 15 – 20 minutter. Derefter kan du fjerne den opblødede tapet med en almindelig spartel.

 

Afdampning
En tapetafdamper kan lejes hos dit lokale byggemarked. Start med at afdække gulvet godt med plastik eller et meget sugende materiale. Påfyld varmt vand på afdamperen og vent indtil maskinen har varmet vandet helt op. Placer tapetafdamperen på det gamle tapet og lad dampen opløse tapetklisteren.
Fjern det våde tapet med en almindelig spartel.

 

avda.dk tip:
En afdamper er effektiv, men det sviner meget og vandet er meget varmt – så pas på fingrene.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer