Fløderand

17. december 2008
By

6 pers.

5 blade husblas

4 æggeblommer

4 spsk. sukker

3 dl sødmælk

1 stang vanilie

2½ dl piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand. Pisk æggeblommerne rigtig godt med sukkeret med en el-mikser. Bring mælken i kog sammen med vaniliekorn og den flækkede vaniliestang, lad den småkoge i 3-4 minutter. Tag vaniliestangen op og hæld den kogende mælk i æggemassen under konstant piskning. Hæld det tilbage i gryden og varm det op under piskning, til lige under kogepuntket. Tag gryden af varmen, tag husblas op af vandet og smelt det i den varme creme. Stil cremen i køleskab til det begynder at tykne. Pisk fløden stiv og vend den forsigtig i blandingen. Hæld desserten i en skyllet randform på ca. 1½ liter. Stilles i køleskab til næste dag. Løsn kanterne med en lille skarp kniv og hold den under den varme hane i et par sekunder. Vend den ud på et  fad, server med friske frugter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer