Franske babas med appelsin

2. april 2009
By

6 pers.

5 g gær

15 g sukker

et nip salt

½ dl kærnemælk

skallen af 1 appelsin

1 stort æg

150 g italiensk 00-hvedemel

25 g blødt smør

lidt smeltet smør + mel

Appelsinlage:

2 dl friskpresset appelsinsaft

350 g sukker

1 stang god vanilie

saft og skal af ½ citron

2 appelsiner

2 dl cognac

Desuden:

2 dl piskefløde

Rør gæren ud i 2 spsk. lunkent vand. Kom sukker, salt, kærnemælk og halvdelen af den revne appelsinskal i. Tilsæt melet og ælt det sammen (det kan gøres i en foodprocessor). Kom ægget i og rør grundigt. Tilsæt smør og rør igen meget grundigt. Dæk skålen til med letsmurt film og lad det hæve et lunt sted til næsten dobbelt størrelse.

Lage:

Kom appelsinsaft, 2 dl vand, sukker, flækket vaniliestang, resten af den revne appelsinskal, citronsaft og -skal i en gryde og bring det i kog. Det skal koge i et kvarter. Skær appelsinerne i tynde skiver (ingen endeskiver) og kom dem i lagen, lad dem koge med ved svag varme i 20 minutter. Sluk for varmen og lad det trække i ½ time. Tilsæt cognac.

Fordel den hævede dej i små muffinsforme af silikone eller metalforme smurt med smeltet smør og drysset med mel. Sæt dem på en plade og læg film over. Lad dem efterhæve et lunt sted til de har fået dobbeltstørrelse. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-18 minutter. Vend dem ud af formene og stil dem i et dybt fad. Øs den lune orangelage over, KUN lagen, IKKE appelsinskiverne. Dæk løst med stanniol og lad dem suge lagen, mens de køler af.

Når de skal serveres piskes fløden til skum og lidt af lagen vendes i. Læg lidt af de kogte appelsinskiver på hver tallerken, sæt kagen ovenpå og server med flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer