Fyldte kærnemælkshorn

15. december 2008
By

12 stk.

50 g smør

1½ dl mælk

1½ dl kærnemælk

50 g gær

2 spsk. flydende honning

2 tsk. salt

ca. 450 g mel

100 g marcipan, chokolade eller blød nougat

sammenpisket æg til pensling

lidt flormelis

Smelt smørret og lun mælken – KUN mælken – i det til det er fingervarmt. Hæld blandingen i en skål sammen med den kolde kærnemælk, smuldr gæren i og rør til det er opløst. Kom honning og salt i. Rør melet i lidt ad gangen og ælt det til dejen er smidig. Dæk dejen til og sæt den et lunt sted til hævning i 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord og del den i 2 dele. Rul hver del ud til en cirkel, ca. 30 cm. i diameter. Skær hver cirkel ud i 6 lige store trekanter. Del marcipan/chokolade eller blød nougat i 12 stykker og læg et stykke fyld på midten af hver dejtrekant. Tril trekanterne sammen fra den brede ende, form dem til horn og læg dem på en bageplade. Dæk dem til og lad dem efterhæve i ½ time. Pensl med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 12-15 minutter. Afkøl dem på en bagerist og sigt flormelis over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer