4 pers.
4 havtaskemedaljoner
4 skiver gedeost
2 friske artiskokker
1 citron
Tapanade:
100 g sorte oliven
2 ansjosfileter
1 spsk. kapers
olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
citronsaft
Pesto:
1 potte basilikum
2 spsk. pinjekerner
25 g frisk parmesanost
2 fed hvidløg
olivenolie
salt, friskkværnet peber
Kog artiskokkerne i ca. 45 minutter med en overkåret citron i saltet vand.
Tapanade:
Blend oliven med kapers, ansjos og citronsaft. Kom så meget olie i, at den bliver som en grød. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Pesto:
Blend basilikum, pinjekerner, revet parmesan, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Kom så meget olivenolie i, at den bliver som en tyk grød. Smag til.
Læg havtaskemedaljonerne i et ovnfast fad med en skive gedeost på hver og med artiskokblade udenom. Fjern “skægget” fra artiskokbundene og skær dem i små tern. Kom dem på en pande med lidt olivenolie og vend det hele godt rundt. Hæld den over medaljonerne. Gratiner i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter og server med pesto og tapanade, som artiskokbladene kan dyppes i.
Server med lækkert brød, evt. gnedet med hvidløg og ristet i ovnen.
Skriv et svar