Gratinerede havtaskemedaljoner

15. april 2009
By

4 pers.

4 havtaskemedaljoner

4 skiver gedeost

2 friske artiskokker

1 citron

Tapanade:

100 g sorte oliven

2 ansjosfileter

1 spsk. kapers

olivenolie

groft salt, friskkværnet peber

citronsaft

Pesto:

1 potte basilikum

2 spsk. pinjekerner

25 g frisk parmesanost

2 fed hvidløg

olivenolie

salt, friskkværnet peber

Kog artiskokkerne i ca. 45 minutter med en overkåret citron i saltet vand.

Tapanade:

Blend oliven med kapers, ansjos og citronsaft. Kom så meget olie i, at den bliver som en grød. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Pesto:

Blend basilikum, pinjekerner, revet parmesan, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Kom så meget olivenolie i, at den bliver som en tyk grød. Smag til.

Læg havtaskemedaljonerne i et ovnfast fad med en skive gedeost på hver og med artiskokblade udenom. Fjern “skægget” fra artiskokbundene og skær dem i små tern. Kom dem på en pande med lidt olivenolie og vend det hele godt rundt. Hæld den over medaljonerne. Gratiner i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter og server med pesto og tapanade, som artiskokbladene kan dyppes i.

Server med lækkert brød, evt. gnedet med hvidløg og ristet i ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer