Grillede tigerrejer

17. december 2008
By

6 pers.

24 rå tigerrejer med skal

8 spsk. olie

1½ tsk. frisk, rød chili finthakket

saft af 3 lime

2 spsk. fishsauce

1½ spsk. brun farin

3 spsk. soya

2 fed hvidløg, finthakket

1 håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille, finthakket

1 lille håndfuld thaibasilikum (asiatiske butikker), finthakket

5 lime

Lad skallern sidde på rejerne, men tag en skarp kniv (pas på fingrene) og skær rejerne op i ryggen – igennem skallen – og fjern tarmen. Rør ingredienserne til dressingen sammen og skær de 5 limefrugter i både. Læg træspyd i blød i koldt vand i mindst ½ time inden de skal bruges. Sæt 4 rejer på hvert spyd, skiftevis med limebåde, læg dem i et fad og hæld marinaden over. Lad dem trække i 2-3 timer, vend dem af og til. Grill dem til skallerne bliver sprøde og rejerne skifter farve, et par minutter på hver side. Server med flere limebåde og noget godt brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer