Grillet hummer med citrussauce

27. februar 2009
By

4 pers.

4 hummer af god kvalitet

citrussauce:

2 appelsiner

2 røde grapefrugter

2 citroner

ca. 1½ dl ekstrajomfruolivenolie

3 fed hvidløg

1 tsk. fishsauce

½-1 dl æblecidereddike

2 spsk. akaciehonning

Maldon salt, friskkværnet peber

Pak citrusfrugterne ind i 2 lag stanniol med den matte side udad. Læg dem i et ovnfast fad, hvor der er hæld 3-4 cm. vand i bunden. Bag dem ved 150 grader i 2 timer.

Lad citrusfrugterne køle af, skær dem i halve og skrab frugtkødet og saft ud i en skål. Hæld frugtkødt og -saft i en blender sammen med resten af ingredienserne og kør i et par minutter til der haves en lys og luftig creme. Smag til.

Flæk hummerne på langs og hiv tarmen ud. Vask det grønne snask væk der sidder i hovedet med vand. Pil benene af og knæk eller skær kløerne af. Krydr kødet med lidt Maldon salt og friskkværnet peber. Varm en grill eller en grillpande op til den er rygende varm. Læg de halverede hummer og de hele kløer på. Kroppen skal have 4 minutter på hver side, kløerne skal have yderligere 4 minutter, så de får 12 minutter i alt. Skjoldet på kløerne sprækker ved den høje varme, så kødet er nemt at få fat på. Server 1 hel hummer på hver tallerken, 2 halve kroppe og 2 kløer, et par lime- eller citronbåde. Kødet spises med fingrene og serveres med små skål til citruscremen, som kødet kan dyppes i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer