Grove italienske flutes

25. februar 2009
By

2 stk.

25 g gær

3 dl lunkent vand

2 tsk. groft salt

1 fed hvidløg, presset

1 spsk. olivenolie

2 spsk. soltørrede tomater i olie, hakket

2 spsk. bredbladet persille, hakket

1 håndfuld rucola, hakket

125 g durummel

85 g fulkornshvedemel

ca. 150 g italiensk hvedemel

Opløs gæren i det lunkne vand. Rør salt, olie og hvidløg i. Kom soltørrede tomater og persille i. Rør durum- og fuldkornsmel i og tilsidst det italienske hvedemel. Det kan være at dejen kan tage mere – eller mindre mel – det varierer meget. Dejen skal være blød og smidig. Lad den hæve tildækket, et lunt sted i 1 time. Form dejen til 2 lange, tynde flutes. Lad dem efterhæve på bagepladen i 20 minutter. Rids dem med en skarp kniv 2 gange og drys med lidt italiensk hvedemel. Varm ovnen op til 220 grader og hæld 1 dl vand i bunden af ovnen. Bag flutes’enen i ca. 20 minutter på næstnederste rille. Lad dem afkøle på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer