Hasselnødde-/valnøddebrød

14. april 2009
By

2 brød

50 g gær

6 dl håndvarmt vand

75 g rosiner

60 g hasselnødder, hakkede

60 g valnødder, hakkede

75 g smeltet smør

1 spsk. rørsukker

1 tsk. salt

850 g mel

1 æg til pensling

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt rosiner, nødder og smeltet smør. Bland sukker, salt og hvedemel sammen og rør det i dejen. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted og tildækket i 1 time. Form til 2 lange brød og læg dem på en bageplade, dæk dem til og stil dem lunt til hævning i ½ time. Pensl med let sammenpisket æg og bag ved 180 grader i 35 minutter. Læg dem på en bagerist til afkøling, server dem lune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer