Havregryn-/rosinmuffins

8. januar 2009
By

12 stk.

2½ dl + 1 spsk. havregryn

2½ dl kærnemælk

1 3/4 dl fuldkornshvedemel

1 3/4 dl hvedemel

2 tsk. bagepulver

½ tsk. kanel

½ tsk. salt

2 store æg

1 1/4 dl brun farin, godt presset

½ dl flydende honning

90 g smø, smeltet

1 tsk. ren vanilieekstrakt eller 2 tsk. vaniliesukker

1 1/4 dl lyse rosiner

Forvarm ovnen til 200 grader.

Smør en muffinspande. Kom 2½ dl havregryn og kærnemælken i en lille skål, bland det godt og stil det til side.

Bland de 2 slags mel, bageplver, kanel og salt i en anden skål. Bland det godt sammen og stil til side. I en 3. skål piskes æg, brun farin godt sammen med en el-mikser, til det er tykt og skummde. Tilsæt honning og pisk godt. Tilsæt det smeltede smør og vanilie, rør godt. Rør de tørre ingredienser i æggeblandingen og rør med en træske til det er netop blandet, ikke mere. Tilsæt havregrynsblandingen og rosinerne, vend rundt til det er netop blandet sammen. Fordel dejen i muffinspanden, fyld hullerne 3/4 op og fordel 1 spsk. havregryn på toppen. Bag i midten af ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad den køle af i muffinspanden i ca. 15 minutter, tag dem ud og lad dem afkøle helt på en bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer