Hjemmelavede bagels med laks og salat

15. december 2008
By

10 stk. bagels

25 g gær

1 dl vand

3½ dl mælk

1 tsk. sukker

2 spsk. olie

2 tsk. Maldon salt

2 æggeblommer

1 dl fuldkornsmel

2 dl havreklid

ca. 400 g hvedemel

1 sammenpisket æggehvide til pensling

Fyld:

flødeost

wasabi-pasta

sprøde salatblade

røget laks i skiver

Opvarm mælk og vand til det er håndvarmt, hæld det i en skål og rør gæren ud i det. Tilsæt sukker, olie, salt og æggeblommer. Rør fuldkornsmel, havreklid og halvdelen af hvedemelet i. Lad blandingen stå tildækket et lunt sted i 15 minutter. Tilsæt resten af melet og ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket igen, et lunt sted, i 1 time. Del dejen i 10 stykker, form til flade boller og lav et hul i midten (hullet skal væe ca. 4 cm. i diameter). Lad ringene efterhæve i ca. 15 minutter. Kog vand op i en dyb pande eller en gryde og kog nogle ringe ad gangen i ca. 2 minutter. Læg dem på en bageplade og pensl ed lidt sammenpisket æggehvide. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 17-20 minutter.

Fyld:

Smag flødeost til med wasabi-pasta og smør det på en flækket bagel. Læg salatblade på bunden og så skiver af røget laks, læg toppen på og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer