Honningkage

11. december 2008
By

125 g sukker

125 g smør

125 g sirup

125 g fast honning

1½ tsk. potaske

1 spsk. vand

100 g mandler, smuttede og hakkede

reven skal af 1citron

3 tsk. stødte nelliker

3 tsk. kanel

2 tsk. kardemomme

100 g rosiner

40 g sukat

40 g pomeransskal

25 g gær

½ dl mælk

400 g mel

Bland sukker, smør, sirup og honning i en gryde, kog det op ved langsom varme, til sukkeret er opløst. Rør potasken ud i 1 spsk. vand og hæld det i blandingen. Tag det af varmen og lad det køle af. Tilsæt mandler, citronskal, krydderier, rosiner, sukat og pomeransskal. Opløs gæren i lunken mælk og hæld også det i. Rør melet i og lad dejen hvile i 2 timer. Hæld dejen i en smurt brødform og bag ved 175 grader i ca. 40 minutter. Lad kagen hvile til næste dag, sprøjt den evt. med en vandforstøver at par gange undervejs. Serveres med iskoldt smør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer