Jordbær-rabarberkage med marengs

17. december 2008
By

1 kage

150 g smør

150 g sukker

4 æggeblommer

150 g mel

2 tsk. bagepulver

2½ dl mælk

Fyld:

400 g jordbær-/rabarbermarmelade

Marengs:

4 æggehvider

200 g sukker

125g kokosmel

Rør smør og sukker blødt og luftigt med en el-mikser. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk godt mellem hvert. Sigt melog bagepulver sammen og rør det i dejen med en ske, sammen med mælken. Rør dejen til den er ensartet. Hæld dejen i en bradepande på 25 x 20 cm., beklædt med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 200 gradr i 20 minutter. Tag kagen ud, sænk varmen til 125 grader og lad kagen afkøle lidt. Pisk æggehvider helt stive, tilsæt lidt af sukkeret og pisk et øjeblik. Tilsæt resten af sukkeret og pisk det til en tyk marengs. Vend forsigtigt kokosmel i. Bred forsigtigt marmeladen ud på kagen og derefter marengsen. Bag kagen færdig i ca. 25-30 minutter ved de 125 grader, til overfladen er gylden. Afkøl kagen, inden den skæres i firkanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer