Kærnemælks-/majspandekager

8. januar 2009
By

6-8 pers.

375 g hvedemel

2½ tsk. bagepulver

1½ tsk. sukker

1 tsk. salt

3 1/4 dl majskerner

2 store æg

1 liter kærnemælk

3 spsk. + 1 tsk. smør

ahornsirup til servering

Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en stor skål. Rør majskerner i og stil til side. Pisk æggene let sammen i en stor skål og bland kærnemælk og smeltet smør i. Tilsæt melblandingen til den flydende blanding og pisk til dejen er netop glat og uden klumper. Lad det hvile ved stuetemperatur i ½ time. Pensl en slip-let pande let med den sidste tsk. smeltede smør og varm den op over mellem varme. Hæld ½ dl dej op på panden og lad det bage, indtil der dannes småbobler på overfladen, vend pandekagen og bag videre til den anden side også er gylden. Forsæt indtil al dejen er brugt, kom lidt mere smør på panden, hvis det er nødvendigt. Server pandekagerne direkte fra panden eller hold dem varme og server når de alle er bagt. Server dem med ahornsirup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer