Kødboller med spidskålsalat

14. april 2009
By

2 pers.

400 g hakket svinekød

salt, friskkværnet peber

1 løg, finthakket

1 dl bredbladet persille, finthakket

1 frisk, rød chili uden kerner, finthakket

½ dl mælk

½ dl rasp

1 æg

Spidskålsalat:

1 spidskål, snittet

1 spsk. smør

1 spsk. jomfruolivenolie

groft salt, friskkværnet peber

2 spsk. flydende honning

saft og skal af 1 citron

50 g hasselnødder, ristede og hakkede

Rør kødet sejt med lidt salt. Tilsæt friskkværnet peber, løg, persille, chili, mælk og rasp. Rør det hele godt sammen og tilsæt tilsidst ægget, rør det i. Form farsen til små kødboller på størrelse med valnødder. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 25 minutter til de er gennemstegte. Afslut evt. med at sætte dem op under grillen.

Smelt smør i en gryde og kom olie ved. Tilsæt den snittede salat og vend det godt rundt. Tilsæt honning, citronsaft og -skal. Vend tilsidst nødder i og server straks med godt, groft brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer