Kaffesmåkager med whiskeyglasur

3. december 2008
By

ca. 36 stk.

175 g usaltet smør, blødt

2½ dl brun farin

2 spsk. + 1/4 tsk. pulverkaffe

1 stort æg

2 tsk. bagepulver

2 tsk. vaniliesukker

1/4 tsk. + et nip salt

3 dl flormelis

5½ dl mel

4 tsk. whiskey

36 chokoladedækkede kaffebønner

Forvarm ovnen til 190 grader.

Pisk smør, brun farin og 2 spsk. pulverkaffe godt med en el-mikser, til det er godt luftigt. Pisk æg, bagepulver, vanilie og 1/4 tsk. salt i ved mellemste hastighed. Pisk mel og 11/4 dl af flormelisset i ved laveste hastighed. Form små kugler af dejen, ca. på størrelse med en valnød og sæt dem med god afstand på bageplader med bagepapir. Sæt en plade med småkager i den øverste del af pladen og en i den nederste del af pladen. Når de har været i ovnen i halvdelen af bagetiden, som er på 12-15 minutter, byttes der rundt på pladerne så den øverste kommer nederst og den nederste øverst.

Rør de resterende 13/4 dl flormelis med 1/4 tsk. pulverkaffe, et nip salt og whiskey sammen. Pensl blandingen på de varm småkager når de er taget ud af ovnen og pres en chokolade kaffebønne ned i midten af småkagerne. Sæt dem på en bagerist og lad dem afkøle helt.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer