Kage med friske bær

9. januar 2009
By

185 g smør, stuetemperatur

5 dl sukker

3 store æg

375 g mel + 1 spsk.

1 spsk. bagepulver

½ tsk. salt

1 3/4 dl mælk

3 3/4 dl friske jordbær i skiver eller hele blåbær

flormelis

2½ dl friske jordbær eller blåbær til pynt

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform eller beklæd den med bagepapir.

I en stor skål, piskes smør og sukker sammen med en el-mikser, til det bliver lyst og sukkeret opløses. Tilsæt æggene en ad gangen og pisk godt efter hvert æg. Blandingen skal blive fast.

I en anden skål sigtes mel (undtagen den ene spsk.), bagepulver og salt. Tilsæt blandingen lidt efter lidt til smør-blandingen, skiftevis med mælken. Vend de skivede jordbær med den sidste spsk. mel og vend det så forsigtigt i dejen. Hæld dejen i den smurte springfom og bag midt i ovnen i ca. 1 time 15 minutter, til den er gylden og gennembagte (husk at tjekke den inden den tages ud). Lad dejen køle af i formen i 15 minutter, tag den ud af formen og lad den køle helt af på en bagerist.

Servering:

Flyt forsigtigt kagen til et serveringsfad. Drys den med sigtet flormelis og læg de friske bær på midten. Server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer