Kage med marcipan-/chokoladefyld

17. december 2008
By

100 g smør

200 g sukker

4 æggeblommer

225 g mel

2½ tsk. bagepulver

2 tsk.. vaniliesukker

1½ dl fløde 13%

4 æggehvider

Fyld:

75 g god, mørk chokolade

100 g marcipan

1 dl rosiner

Glasur:

100 g mørk chokolade

2 tsk. smør

1 dl grofthakkede valnødder

Rør smør og sukker godt og luftigt med en el-mikser. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk godt efter hvert. Sigt melet og bland det med bagepulver og vaniliesukker, rør det i dejen med en ske, skiftevis med fløden. Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i. Hæld halvdelen af dejen i en godt smurt springform. Fordel grofthakket chokolade, groftrevet marcipan og rosiner over dejen. Bred resten af dejen ud ovenpå og bag ved 200 grader i 35-40 minutter, tjek med en tandstikker om den er gennembagt. Hvis kagen er ved at blive for mørk, så dæk den med stanniol. Tag den ud og lad den køle af. Smelt overtrækschokoladen i vandbad og rør 2 tsk.. smør i. Overtræk den kolde kage med chokoladen og pynt med nødderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer