Kalverilette

2. marts 2009
By

12 pers.

1,2 kg. kalveskank

900 g andefedt (kan fåes hos slagteren)

2 kviste frisk rosmarin

3 fed hvidløg, knust let med en kniv

Maldon salt, friskkværnet peber

Krydderpose:

5 hele nelliker

1 tsk. korianderfrø

1 tsk. hele sorte peberkorn

1 laurbærblad

Kom kødet i en gryde med andefedt, rosmarin og hvidløg. Kom krydderierne i en tepose eller lav en pose af gazebind, kom også den i gryden. Lad kødet simre i 2-3 timer, til det er helt mørt og falder fra hinandne. Lad kødet køle af i fedtet, til det kan røres ved. Pluk kødet fra hinanden i trevler og kom det i en skål. Pil hvidløg og rosmarin fra, smid det væk sammen med krydderposen. Hæld 1 dl af fedtet ved og rør det godt sammen med kødet. Smag til med masser af Maldon salt og friskkværnet peber. Kom kødet i en skål eller krukke og kom lidt fedt på toppen, det gør at det kan holde sig længe i køleskab. Opbevar det i køleskab og tag det ud ½ time inden brug. Server med lækkert, friskt rugbrød, tyttebærsyltetøj og Maldon salt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer