Karrysuppe med kål

2. april 2009
By

4 pers.

250 g savoykål

1 løg, hakket

1 gulerød i små tern

1 pastinak i små tern

2 kartoflern i små tern

½ madæble (f. eks. Belle de Boskoop) i små tern

4 fed hvidløg, finthakket

2 cm. frisk ingefær, finthakket

2 spsk. olie

2-3 tsk. god karry

1 kvist timian

½ tsk. spidskommen

½ tsk. knuste korianderfrø

6 dl god hønsebouillon

2 dl kokosmælk

saft og 4 cm skal

2 små fed hvidløg i tynde skiver

groft salt, friskkværnet peber

Tag de yderste blade af kålen og skær stokken ud, skær lidt af stokken i meget fine små tern. Sauter grønsagerne, kålstok, æble, hvidløg og ingefær let i olie under omrøring. Tilsæt krydderierne og lad dem svitse lidt med inden bouillonen hældes ved sammen med 2 dl vand. Lad grønsagerne simre i 20 minutter, til de er møre. Blend suppen til den er cremet og hæld den tilbage i gryden sammen med kokosmæk, limesaft, salt og friskkværnet peber. Kog suppen igennem.

Snit kålen i fine strimler. Kom 5 dl vand i en gryde og tilsæt lidt salt, hvidløgsskiver og en strimmel limeskal. Bring det i kog og blancher kålen i 30 sekunder. Tak det op med en hulske og kom STRAKS i isvand for at stoppe kogningen. Hæld vandet fra og lad den dryppe godt af. Server suppen i skåle eller dybe tallerkner og kom lidt kål i hver portion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer