Kringle med chokoladeremonce

17. december 2008
By

2 kringler

2 dl mælk

100 g smør

50 g gær

100 g sukke

3 æg

600 g mel

Chokoladeremonce:

100 g marcipan

75 g blødt smør

75 g sukker

100 g god mørk chokolade, hakket

50 g hakkede hassel- eller valnødder

let sammenpisket æg til pensling

Pynt:

perlesukker

hakkede nødder

Lun mælken i en gryde til det er fingervarmt og smelt smørret i det. Hæld det op i en skål og smuldr gæren ud i det. Tilsæt sukker og æg, rør godt sammen. Ælt hvedemelet i lidt efter lidt, ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen til hævning, tildækket og lunt, i 1½ time.

Rør smør med sukker, chokolde og nødder til en remonce.

Del dejen i 2 dele og rul hvert stykke ud til en firkant på ca. 20 x 25 cm, på et meldrysset bord. Fordel marcipanen i tynde skiver og remoncen på midten. Skær siderne i strimler og flet dem ind over hinanden. Læg forsigtigt over på en bageplade, dæk dem til og lad dem efterhæve i 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg, drys med perlesukker og hakkede nødder. Bag kringlerne ved 200 grader i 20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer