Kylling med rosmarin og tomater

9. april 2009
By

4 pers.

1 kylling, ca. 1½-2 kg

en stor bdt. frisk rosmarin

4 løg

6 fed hvidløg

1 dl jomfruolivenolie

5 modne, aromatiske tomater, i små tern

½ tsk. paprika

groft salt, friskkværnet peber

frisk, revet parmesan

Skyl kyllingen godt både ud- og indvendig. Tjek at al indmaden er væk og skyl efter. Dup den tør, både ud- og indvendig, og krydr den (både ud- og indvendig) med groft salt og friskkværnet peber. Skræl 1 løg og skær det i kvarter. Fyld løget, 2 fed hvidløg (pillede, men hele) og 4 kviste rosmarin i kyllingen. Skær nogle små snit i kyllingeskindet og kom små rosmarinkvister ind under skindet. Brun kyllingen i rigeligt med olivenolie på alle sider, vend den forsigtigt rundt med trægrydeskeer, så skindet ikke ødelægges for meget. Tag kyllingen op. Pil og skær resten af løgene i kvarter, pil hvidløgsfeddene (men lad dem være hele) og kom det hele i gryden sammen med resten af rosmarinen. Lad det sautere let, men det skal ikke tage farve. Især er det vigtigt at hvidløget ikke tager for meget farve, for så forsvinder den gode smag. Kom kyllingen tilbage i gryden sammen med hakkede tomater, paprika og resten af olivenolie. Skru ned for varmen og lad det simre under låg i 1-1½ time, til kødet falder af kyllingen og den er meget mør. Vend kyllingen af og til under stegetiden. Tjek også at den ikke koger tør, tilsæt evt. lidt vand undervejs og krydr med salt og friskkværnet peber. Parter kyllingen i 4 dele og læg stykkerne på et stort fad. Hæld saucen over og drys med frisk, revet parmesanost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer