Kyllingeburger med håndskårne pommes frites

2. marts 2009
By

4 pers.

4 rugboller

500 g hakket kyllingekød

2 tsk. majsstivelse

1 æg

salt, friskkværnet peber

2 fed hvidløg, presset

1 rød snackpeber, finthakket

½ bdt. purløg, klippet

1 tsk. mild paprika

3 spsk. sesamfrø

salatblade

2 aromatiske tomater i skiver

1 rødløg i tynde ringe

Håndskårne pommes frites:

4 søde kartofler skrællet og skåret i både

groft salt eller Maldon salt

Dressing:

2½ dl creme fraiche 9%

1-2 fed hvidløg, presset

hakket persille

Vend kartoffelbådene med lidt olie og læg dem i et lag på en bageplade, beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter til de bliver gyldne, drys med groft salt.

Rør kødet med æg, majsstivelse, hvidløg, snackpeber, purløg og krydderier. Form til 4 flade bøffer, vend dem i en blanding af sesamfrø og salt. Steg dem i lidt olie, ca. 4 minutter på hver side, til de er helt gennemstegte.

Rør dressingen sammen. Flæk bollerne og rist dem med skærfladen nedad, smør dem med lidt af dressingen. Læg dem sammen med salt, tomat i skiver, løgringe og bøf. Server med de varme håndskårne fritter og ekstra dressing som dip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer