Kyllingespyd med tapenade

4. april 2009
By

4 pers.

1 kg. kyllingelårfilet

8 friske laurbærblade

olie

Maldon salt, friskkværnet peber

Tapenade:

125 g store, grønne oliven med sten

3 fed hvidløg, grofthakket

100 g kapers

3 sardeller, grofthakket

saft af ½ citron

½ dl olivenolie

2 spsk. oregano, grofthakket

salt, friskkværnet peber

Tapenade:

Tag stenene ud af de grønne oliven og hak kødet groft. Bland det med resten af ingredienserne og smag til med salt og friskkværnet peber.

Læg træspyd i blød i koldt vand i mindst ½ time inden de skal bruges. Del kyllingelårfileterne. Skær citron i skiver og derefter i halvmåner. Sæt kylling, citronskive og laurbærblad på spyd. Pensl let med olie og krydr med salt og friskkværnet peber. Grill spyddene i 5-6 minutter på hver side, lad dem stege over inddirekte varme. Tjek at de er gennemstegte inden de tages af. Læg spyddene på et fad og hæld tapenaden over (den skal have stuetemperatur, for at smage af mest). Server med noget lækkert, rustikt brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer