Kyllingesuppe a la asien

27. marts 2009
By

4 pers.

1 hel kylling

1½-2 liter vand

groft havsalt

5 hele sorte peberkorn

6 fed hvidløg

10 g frisk ingefær i tynde skiver

4 limeblade

1 stilk citrongræs, knust let med skaftet af en tung kniv

3 gulerødder i julienne

2 pastinakker i julienne

3 løg i tynde både

2 fed hvidløg, finthakket

3 spsk. sesamolie

1-2 tsk. fishsauce

Maldon salt, friskkværnet pevber

lime

soya

Kom kyllingen i en stor gryde sammen med vand, salt, hele peberkorb, hvidløgsfed, ingefær, limeblade og citrongræs. Vandet skal dække kyllingen helt. Bring vandet i kog, skru ned og lad kyllingen simre i ca. 35  minutter. Tag gryden af varmen og lad den stå og trække i et par timer i vandet og med låg på.

Sauter gulerødder, løg, pastinakker og hvidløg i olie og fishsauce i 10-12 minutter – det må ikke tage farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Pil kødet af kyllingen og riv det i mindre stykke. Sigt kogevandet og varm det op igen. Fordel de sauterede grønsager i 4 dybe tallerkner, kom kyllingefonden over og top med kyllingekød. Dryp med friskpresset limsaft til sidst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer